31 Ağustos 2018 Cuma

ÖZELLEŞTİRME DEĞİL TALAN




Twitter'da Telekomcular Derneği olarak #Özelleştirmedeğiltalan etiketi (tagı) açtık ve aşağıdaki twetleri paylaştık. 

1) 6.5 MilyarDolara Babalar gibi satılan Telekomun %55'ini al. Bedelini Hisse senetleri rehin göstererek aldığın krediyle öde. İlk yıllar kar payları ile kredi taksitlerini öde. Sonra kredi taksitlerini ödemekten vazgeç. Aldığın kar paylarını ülkene götür. 
#ÖzelleştirmedeğilTalan

2) Ayrıca; Ailenin bütün fertlerinin yönetim kurulu üyesi yaparak Türkiyedeki masraflarını Telekomdan karşıla, Telekom'a danışmanlık hizmeti satarak (?) milyonlar götür, FETÖ'cüleri istihdam et. Pekiyi kamuyu temsil eden Yönetim Kurulu üyeleri ne yapıyordu #ÖzelleştirmedeğilTalan

3) Bankalar Neden Telekom Hisselerini teminat olarak kabul ederek kredi verdi? Ricacı siyasiler var mıydı? Yaklaşık 3 yıldır kredi taksitleri ödenmemeesine raümen bugüne kadar neden beklendi #ÖzelleştirmedeğilTalan
4) Telekomu satanların iddiası neydi;
a) Türk Telekom kamuda iken iyi yönetilmedi iyi yönetilecek
b) Büyük döviz girdisi olacak,
c) Kaliteli personel istihdam edilerek hizmet kalitesi yükselecek
Hangisi gerçekleşti?
#ÖzelleştirmedeğilTalan


5) Türk Telekomu hatalı olarak özelleştirenlerden, kamu adına yönetim kurulunda bulunup da kötü yönetime ve usulsüzlüklere seyirci kalanlardan OTAŞ'ı ve Türk Telekom'u denetlemeyenlerden hesap sorulmalı... Suçlular yargılanmalı. 
#ÖzelleştirmedeğilTalan

Türk Telekom Özelleştimesinin bir TALAN olduğunu daha işin başında Telekomcular Derneği adına kaleme aldığım "Türk Telekom Özelleştirmesi BİR TALANIN HİKAYESİ" isimli raporda ayrıntılı olarak yazmıştım.

Rapordan rahatsız olan Türk Telekom, raporun yayının durdurulması için dava açtı. 
Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi konuya ilişkin kararında;

“…. Davaya konu raporda, ülkemizin en büyük firmalarından olan davacı şirketin özelleştirmesinin ne getirip, ne götürdüğünün, topluma yönelik taahhütlerinin yerine getirilip getirilmediğinin sorgulandığı ve ifade özgürlüğü kapsamında kamuoyu ile paylaşıldığı, çeşitli eleştirilerin yapıldığı, konu ile ilgili görüşlerin bildirildiği, değerlendirmelerin eleştirisel bir yaklaşım olduğu, raporda ele alınan konuların güncel ve kamuoyunun ilgisini çekecek nitelikte olduğu, eleştiri ve yorumların veriliş biçiminde bir aşırılık olmadığı, ülkemizin en büyük firmalarından olan Türk Telekom’un özelleştirilmesi ve sonrasındaki gelişmelerin topluma duyurulmasında, kamuoyunun bilgilendirilmesinde ve kamuoyu oluşturulmasında hukuka aykırılık bulunmadığı ve davalı yararına hukuka uygunluğun gerçekleştiği, davalının kişilik haklarına saldırıda bulunulmadığı anlaşıldığından davanın reddine”

Karar vererek raporun doğruluğunu tescil etmişti.

Ve zaman Telekom Özelleştirmesinin bir talan olduğunu ispat etti...
Raporumuzu okumak için TIKLAYINIZ.


https://drive.google.com/file/d/0B6hovqSv79oMMDFlOWVjODctMzJjYS00Y2Q3LWJiNDMtMDNiZGQ1ZGVmYWE0/view


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder